Berrak Temizlik Konya Koltuk Yıkama

Koltuklar Nasıl Temizlenir?

Bu yazımızda çeşitlerine göre koltuklar nasıl temizlenir bununla ilgili size bilgi vermek istedik. Fakat kesin ve gerçek temizlik için profesyonel temizlik firmalarına bu temizliği yaptırmanız daha doğru olacaktır. Temizlik esnasında olabilecek aksilikleri en aza indirmek için en ideal çözüm budur. Konya yerinde koltuk temizleme hizmeti almak için Konya Koltuk Yıkama İletişim sayfamızdan hemen bize ulaşabilirsiniz.

Koltuklar hangi deterjanla silinir?

Koltuk ve kanepe temizliğinde çamaşır temizliğinde kullanılan bütün sabun ve deterjanları kullanabilrsiniz. ( Çamaşır suyu gibi kimyasal maddeler hariç ) Evinizde kullandığınız koltuklar deri ise arap sabunu kullanmak sizin için ideal bir seçenektir. Temizlik bittikten sonra vazelin aracılığı ile deri koltuğunuzun derisini besleyebilir, yumuşatabilir ve parlatabilirsiniz.

Tay tüyü koltuk nasıl silinir?

Tay tüyü kumaş, kadife ve süet arası bir dokuya sahiptir. Dokunulduğunda yumuşak bir yapısı olduğunu göreceksiniz. Su geçirmeyen ve leke tutmayan ve kolay temizlenen bir kumaş türüdür. Şık gözükmesi sebebiyle son yıllarda kullanımı ve üretimi hızla artmıştır. Yumuşak bir dokusu vardır ve kadife süet arası bir his uyandırır. Tay tüyü koltukların temizlenmesi için kullanılan mikro kapsüller bulunmaktadır. Koltuğunuzun hissiyatının ve silinebilirliğinin kaybolmaması için ağır kimyasallar kulllanmamanızı tavsiye ederiz.

Tay tüyü koltuğunuza bulaşan lekeyi çok bekletmeden ve kurumadan temizlemenizi gerekmektedir.Tay tüyü sık bir yapıya olduğu için arasında hiç boşluk bulunmamaktadır.Tay tüyü koltukların bu özelliği sahip olması sebebiyle sıvıyı emmez ve kumaş yüzeyinde bırakır. Temizlik yaparken kumaşa dökülen sıvıyı işlememesine dikkat edin.Temizliğiniz sırasında kumaşın özelliklerini gösteren belgeye bakarak hareket etmeniz temizlik sırasında sizin için fikir verebilir.

Doğal sabun ile koltuk kanepe temizleme

Koltuğunuzdaki leke su ile timizlemenize rağmen koltuk yüzeyindeki kir çıkmıyorsa doğal sabun kullanarak kimyasal medde kullanımında kaçınabilirsiniz. Bu sayede diğer kimyasal madde içeren temizlik ürünleri gibi fazla köpürme yapmadan koltuğunuzu temizleyebilirsiniz. Doğal sabun kullanmak kiri temizlemenizi kolaylaştıracak ve kumaş yüzeyinde renk solmasına veya iz bırakmamasına sebep olacaktır. Doğal sabunu nemli bir bez aracılığı ile koltuktaki lekeli kısma dairesel hareketler ile çok fazla bastırmadan uygulayınız. Silme işlemi bittikten sonra lekenin geçtiğini göreceksiniz. Silme işlemi sonrasında tekrardan nemli bir bez aracılığı ile sildiğiniz noktaya durulama işlemi uygulayınız, ardından kuru bir bez aracılığıyla koltuğunuzdaki nemi alıp tay tüyü koltuğunuzu kurulayabilirsiniz.

Sirke ile koltuk kanepe temizleme

Sirke, dezenfekte ve mikrop öldürücü bir madde olmasından ötürü temizlik yapan insanlar tarafından sıkça kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Nemli Bir beze bir kaç damla damlattığınız sirkeyle koltuğunuzdaki kirli yeri dairesel hareketlerle siliniz. Silme işlemi ardından yeni bir nemli bez aracılığıyla tay tüyü koltuğunuzu durulayınız, Son adım olarak kuru bir bez ile koltuğunuzu kurulayınız.

Arap sabunu ile temizleme işlemi

Arap sabunu leke çıkarıcı bir ürün olduğu için temizlikte sık sık kullanılmaktadır. Ilık suda çözdürdüğünüz arap sabunu ile koltuğunuzu silebilirsiniz. Bu sayede lekeleri giderebilir ve koltuğunuzun parlaklığını koruyabilirsiniz. Suda çözdürdüğünüz arap sabununu bir bez aracılığıyla koltuğunuzun lekeli kısmını siliniz. Pamuklu ıslak bir bez yardımıyla sildiğiniz noktayı durulayınız, son adım olarak kuru bir bez yardımıyla koltuğunuzu kurulayınız.

Kadife koltuk neyle silinir?

Lekelerin en zor çıktığı koltuklardan biri Kadife kumaş kaplı koltuklardır.
Kadife kumaşın yıpranmaması için dikkatli ve özenle temizlenmesi gerekir. Kadife kumaşın temizliğinde set telli fırçalar ve bezler kullanmamanızı öneririz. Kadife kumaşlı koltuklarınızı bulaşık deterjanı veyahut beyaz sabun ve suyu karıştırarak silebilirsiniz. Ek olarak koltuk temizliğinde kullanılan yöntemlerden biri olan karbonat ile de temizleye bilirsiniz. Bunun için yapılması gereken lekeli bölgeye karbonat sürerek 1-2 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz, son olarak kuru besle koltuğunuzu kurulayınız. Kadife kaplı kumaşları temizlerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri ise kadife kumaşın yapısını bozmamak için sıcak su kullanımında kaçınmak ve kadife tüylerinin yönü doğrultusunda silmektir.

Nubuk koltuk neyle silinir

Nubuk koltuğunuzu temizlerken koltuğunuzun yıpranmaması için dikkat etmeniz gerekmektedir bunun için gliserin, sıvı sabun, doğal sabun veya koltuk yıkama şampuanlarını kullanmanızı öneririz. Temizlik yapmak için ılık su doldurduğunuz kovaya eklediğiniz sabununuzun köpürmesini sağlayınız bu işlemden sonra mikro fiber özelliği olan bir bez yardımıyla lekeli bölgeyi dairesel hareketlerle temizleyiniz ardından nemli bir bez ile bölgeyi durulayınız, son olarak kuru bir bez ile nem kalmayacak şekilde koltuğunuzun kurulama işlemini gerçekleştiriniz. Koltukta nem kalmamasından emin olmak için bir fön makinesi yardımıyla da koltuğunuzu kurulayabilirsiniz. Bunlara rağmen nubuk koltuğunuzdaki kiri çıkartamıyorsanız bu işte profesyonel firmalara başvurmanızı öneririz.

İnternetteki bir forum da kadınlar kulübü koltuklar nasıl temizlenir diye başlık açılmış, buradan kadınlar için koltuk temizliğinin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Aspirinle koltuk Nasıl silinir, Bulaşık tableti ile koltuk silme, Fairy tablet ile koltuk silme işlemleri de bazı kullanıcılar tarafından yapılmaktadır. Fakat kumaşın maddesini bilmeden bu şekilde yapılan silme işlemleri koltuk kumaşına zarar verebilmektedir. Eğer koltuğunuzun ömrünün uzun olmasını istiyorsanız profesyonel yardım almanız daha garanti sonuçlar verecektir.

Kayıt Tarihi :

2/17/2014

Görüntülenme :

3671

Anahtar Kelimeler :

nubuk koltuk temizliği, kadife koltuk temizliği, kanepe temizliği, koltuk temizleme,

Konya Koltuk Temizlik Tanıtım Reklam

Berrak Temizlik olarak Konya'da ve ilçelerinde ev, ofis ve iş yerlerinde temizlik hizmetleri vermekteyiz. Sizde yerinde temizlik hizmetlerimizden faydalanmak isterseniz 0 (537) 348 6869 hemen arayın.

Meram Perde Yıkama, Meram Araç Detaylı Temizlik, Meram Koltuk Temizlik, Meram Halı Yıkama, Selçuklu Araç İçi Detaylı Temizlik, Selçuklu Koltuk Yıkama, Selçuklu Perde Temizlik, Selçuklu Halı Yıkama, Karatay Kanepe Yıkama, Karatay Perde Yıkama, Karatay Araç Koltuk Yıkama, Konya Kanepe Yıkama, Konya Yatak Yıkama, Konya Araç Koltuk Yıkama, Konya Oturma Grubu Yıkama, Konya Tül Yıkama, Konya Halı Yıkama, Konya Koltuk Yıkama,

Etiketler

Oturma Grubu Yıkama, Koltuk Yıkama, Tül Yıkama, Perde Temizlik, Koltuk Temizlik, Halı Yıkama, Minder Yıkama, Oto Detaylı Temizlik, Köşe Takımı Yıkama, Koltuk Yıkama, Perde Yıkama, Sandalye Yıkama, Yatak Yıkama, Araç Koltuk Yıkama, Araç Detaylı Temizlik, Berjer Yıkama,